Lapini aicināts,
Viesis
. Lūdzu
pieslēdzies
vai
reģistrējies
.
1 stunda
1 diena
1 nedēļa
1 mēnesis
uz visu laiku
Sākums
Palīdzība
WebMarketing
Search
Pieslēgties
Reģistrēties
Bizness Internetā
>
Interneta Mārketings
>
Galvenā Mārketinga sadaļa
>
Peļņas Iespējas Internetā
>
Patiesība Par Peļņu Internetā! 3.sērija - "Pelni ar Blogu vai Mājas lapu"
Lapas: [
1
]
2
Iet uz leju
« iepriekšējais
nākošais »
Printēt
Autors
Tēma: Patiesība Par Peļņu Internetā! 3.sērija - "Pelni ar Blogu vai Mājas lapu" (Lasīt 7742 reizes)
0 Lietotāji un 3 Viesi aplūko šo tēmu.
Aigars
VIP Lietotājs
Webmeistars
Dzimums:
Ieraksti: 726
Referrals: 0
No Action - No Result
Patiesība Par Peļņu Internetā! 3.sērija - "Pelni ar Blogu vai Mājas lapu"
«
:
Oktobris 23, 2008,56:39 10:56 10 »
Visas Peļņas Iespējas Internetā!
Šo peļņas iespēju sadalījumu es rūpīgi pārdomāju, paanalizēju un izveidoju sev tādu nosacītu sarakstu peļņas iespējām un kas ir tas nepieciešamais, lai šīs peļņas iespējas izmantotu. Tas tad ir tāds sadalījums, ko es varu parādīt ikvienam, kas man jautātu šādu jautājumu: „Kā tad īsti var nopelnīt Internetā?” Un sāksim ar...
Peļņa Ar savu Blogu vai Mājas Lapu
Tātad viens veids kā var pelnīt naudu Internetā un tas neapšaubāmi ir arī viens no populārākajiem,
ir peļņa ar savu mājas lapu vai blogu
. Un kļūdās tie, kas tagad uzreiz leks kājās un kliegs – bet tur taču ir liels sākumkapitāls vajadzīgs! Jā, ja ir vēlme uzreiz sākt nopietnu biznesu Internetā ar lielu projektu un lielu apgrozījumu, tad vajadzēs gan. Bet, ja ir vēlme
sākt
pelnīt, tad pietiek pat ar 5-8 Ls (maksa vienu reizi gadā) domēna (mājas lapas nosaukuma) iegādei un vēl 5-10 Ls (vienu reizi mēnesī) hostinga pakalpojumiem (vieta, kur mājas lapa atradīsies). Bet patiesībā arī tas nemaz nav obligāti – daudzi mājas lapu izveides servisi piedāvā arī savus domēnu un hostinga pakalpojumu bezmaksas. Citi par to pretī neprasa neko, citi izvieto Tavā mājas lapā reklāmu vai linku. Tomēr nav ieteicams to izmantot. Kāpēc?
Iedomājies situāciju - Tu esi centies, darbojies, lai mājas lapu izveidotu, pūlējies, lai pievilinātu klientus (traffic) savai mājas lapai, bet pēkšņi vienā jaukā dienā Tavs projekts vienkārši pazūd, jo bezmaksas pakalpojumu sniedzējs ir aizvēris Tavu kontu. Jā, tādas nepatīkamas situācijas gadījumos ar bezmaksas pakalpojumu sniedzējiem nav retas. Bet, ja Tu esi samaksājis par hostingu, tad tas praktiski nav iespējams, ja vien neesi pārkāpis hostinga līguma nosacījumus.
Kā domēna, tā hostinga saistībā
vitāli svarīgs faktors ir Prestižs
. Vidējā apmeklētāja acīs varbūt nav svarīgi, kādu hostingu Tu izmanto, toties domēna nosaukums veido potenciālā klienta zemapziņā pirmo iespaidu par Tavu projektu. Viņam par to rodas priekšstats pirms vēl viņš ir iegājis mājas lapā. Un kā zināms, pirmais iespaids ir ļoti svarīgs.
Lai izveidotu mājas lapu savam projektam, bet nav nekādu zināšanu par mājas lapu uzbūvi, tad iesaku lietot ļoti vienkāršo un viegli saprotamo
Joomla platformu
. Tās galvenās īpašības ir lietošanas vienkāršība, liels programmētāju un izstrādātāju atbalsts un tas, ka
to var lietot pilnīgi BEZMAKSAS
. Tā ir lieliska iespēja bez programmētāja zināšanām izveidot ļoti labu mājas lapu ar gandrīz neierobežotām iespējām, jo lielākā daļa moduļu arī ir pieejami bezmaksas. Gan forumi, gan katalogi, gan kontaktu formas, lietotāju konti, pat e-veikali un daudz kas cits.
Blogu vislabāk un vienkāršāk ir veidot uz
Wordpress bāzes
. Tā ir īpaši vērtīga ar to, ka Tava mājas lapa augstu kotēsies Google meklēšanas sistēmā. Un tas ir ļoti svarīgi. Wordpress ir speciāli veidots, pakārtojoties Google meklētājsistēmas „prasībām”. Kā saka, Google mīl Wordpress blogus
Absolūti lielākā daļa blogeru strādā uz Wordpress bāzes. Taču tas nenozīmē, ka visi blogi ir vienādi - arī Wordpress ir milzīgs speciālistu atbalsts un templeiti un dažādi papildinājumi ir pieejami vairākos simtos tūkstošu.
Kā tad pelnīt?
Mājas lapu gadījumā Tu jau to vari redzēt pat tepat Latvijā. Kaut vai paskatoties uz pelnošāko saitu -
www.draugiem.lv
. Tajā ir apkopotas pat vairākas peļņas iespējas, kas pasaulē veiksmīgi tiek izmantotas atsevišķi - video klipu izvietošana, mūzika, foto, spēles utt. Te ir liels fantāzijas lidojums - jo interesantāks apmeklētājam liksies Tavs projekts, jo ar lielāku peļņas potenciālu tas būs. Par visām peļņas iespējām nav iespējams vienā posta ierakstā uzrakstīt, viss ir atkarīgs no idejām.
Ar blogiem gan peļņas iespējas ir ierobežotākas, tomēr arī to ir samērā daudz. Izvieto reklāmas/maksas rakstus, pārdod linkus vai baneru vietas savā mājas lapā, izvieto reklāmas banerus (ir servisi, kas piedāvā ikmēneša maksu par baneru izvietojumu pat 10$ apjomā, kas jau nosegs Tavus hostinga izdevumus), noslēdz līgumu ar reklāmas servisiem (piemēram,
Adsense
). Lai peļņa augtu, Tev ir jācenšas piesaistīt arvien vairāk apmeklētājus, tātad Tavas mājas lapas saturam ir jābūt interesantam.
Traffic
(apmeklētāju plūsma) - šis
burvju vārds
ir ļoti svarīgs nosacījums Tavas peļņas lielumam. Taču kāda jēga no tā, ka Tu esi piesaistījis milzum daudz klientus savā mājas lapā, ja viņiem tur nav interesanti un viņi aiziet prom. Aha, šeit ir otrs svarīgākais nosacījums -
Content
(saturs). Šie divi faktori -
Traffic un Content iet roku rokā viens ar otru
un kā jau nojaut, tad patiesībā vispirms ir jābūt Content, tikai tad var domāt par Traffic.
Kā teica izcilais Traffic meistars John Reese,
CONTENT IS KING..., NO KING KONG!
:D
Kādas tendences ir novērojamas šobrīd šajā peļņas modelī? Rodas arvien jauni un jauni interesanti projekti, kas līdz šim nav bijuši sastopami.
Piemēram:
Ceļojumu sociālais tīkls
Darba organizācijas tūlis
Biznesa prognoze
Parādi visiem kur Tu atrodies!
...
...un daudzi citi dažādi idejām bagāti projekti. Taču kas ir interesanti - kas vieno visus šos projektus? Jā, tas ir tas, ka patiesībā
LIETOTĀJS PATS VEIDO PROJEKTA SATURU!
Kaut vai tas pats draugiem.lv - projekts ir tik populārs tikai tāpēc, ka lietotājam ir rīcības brīvība, viņš pats veido šo mājas lapu, piedalās darbojas, tātad notiek pašizpausme. Tātad tas ir ļoti svarīgs nosacījums patiešām LIELĀM peļņas iespējām savā projektā:
Dod Iespēju Lietotājiem Tavā Mājas Lapā Pašiem Veidot Saturu vai daļu no tā!
Ar statisku mājas lapu, kas pārkrāmēta ar informāciju vairs ļoti daudz nopelnīt nevarēs. Bet atkārtoju, es runāju par Patiešām Lielām Peļņas Iespējām ar Mājas lapu! Iesākumam pelnīt var pat ar vienu mājas lapu vai blogu, kurā ir tikai 5-10 raksti. Niche marketingā tas nav nekāds brīnums.
Taču ir arī viena ļoti būtiski liela problēma - kad rodas arvien jauni un jauni veiksmīgi projekti, ļoti daudzi cerībā pelnīt Lielo naudu sāk kopēt, dublēt šādus projektus un uz to arī "iekrīt". Jo kā zināms, oriģināls pārsvarā ir labāks par kopiju...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Izmaksas
– nelielas vai to nav vispār (lieliem projektiem, protams, lielas)
Darbs
– jādarbojas salīdzinoši daudz
Peļņa
– pacenšoties, vismaz 300 - 500 Ls mēnesī ar vienu projektu var nopelnīt jebkurš
Nepieciešamās zināšanas
- nelielas vai vidējas
Padoms - necenties nopelnīt
visu pasaules naudu
ar savu mājas lapu – ieturi mēra sajūtu, savādāk no Tavas ar reklāmām raibās mājas lapas apmeklētāji ātri aizmuks prom. Vispirms dod klientam vērtību, risina viņa problēmas, tikai tad domā par peļņu!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Turpinājums sekos pirmdien...
Visi tēmas raksti:
Patiesība Par Peļņu Internetā! 1.sērija - "Ievads"
Patiesība Par Peļņu Internetā! 2.sērija - "Kā Es Meklēju Peļņas Iespējas Internetā"
«
Pēdējo reizi labots: Oktobris 23, 2008,59:31 10:59 10 no Aigars
»
Pieslēdzies
interneta mārketings
|
iLive konferences
|
GoAffiliate partnerprogrammu tīkls
Admins
Baudi Dzīvi!!!
Administrator
Webmeistars
Dzimums:
Ieraksti: 1 666
Referrals: 1
Affiliate Mārketings
Re: Patiesība Par Peļņu Internetā! 3.sērija - "Pelni ar Blogu vai Mājas lapu"
«
Atbildēt #1 :
Oktobris 23, 2008,18:53 13:18 13 »
Kā jau Aigars pieminēja par Joomla platformu lietoju arī es nu jau 3 gadus, izcils un vienkārš veids kā publicēt mājas lapu, ļoti daudz dažādu moduļu ar visām iespējām , un pats galvenais, loti viegli saprotams on kontrolējams Admina panelis.
Citāts
Blogu vislabāk un vienkāršāk ir veidot uz Wordpress bāzes. Tā ir īpaši vērtīga ar to, ka Tava mājas lapa augstu kotēsies Google meklēšanas sistēmā.
Jā tas arī fakts, nez nokurienes tas nāk, bet tas ka Googlei patīk WP, ir vairāk kā skaidrs, arī WP blogs man ir pašam, kas vairāk vai mazāk izskatās gan kā mājas lapa, ar nelielu editēšanas palīdzību.
Citāts
Ar blogiem gan peļņas iespējas ir ierobežotākas, tomēr arī to ir samērā daudz. Izvieto reklāmas/maksas rakstus, pārdod linkus vai baneru vietas savā mājas lapā, izvieto reklāmas banerus (ir servisi, kas piedāvā ikmēneša maksu par baneru izvietojumu pat 10$ apjomā, kas jau nosegs Tavus hostinga izdevumus), noslēdz līgumu ar reklāmas servisiem (piemēram, Adsense). Lai peļņa augtu, Tev ir jācenšas piesaistīt arvien vairāk apmeklētājus, tātad Tavas mājas lapas saturam ir jābūt interesantam.
Pievienošu arī ko no manas pieredzes, tātad pēdējo gadu laikā, esmu apmēram nopelnijis 2000 $ tikai pārdodoot linkus no mājas lapām, un ja godīgi 80 % ir no vienas mājas lapas, kurai ir ne vairāk kā PR 4 ,
, un tās PR nemaz nav krities, ta kā arī ir jāmāk kontrolēt, ko, kā un cik var pārdot.
Labs raksts Aigar, paldies.
«
Pēdējo reizi labots: Oktobris 23, 2008,20:30 13:20 13 no Vairo
»
Pieslēdzies
Izlasi Noteikumus!
iLive GoAffiliate Konference
Best Affiliate Program ''MoreNiche''!
Mezavecis
Aktīvs lietotājs
Ieraksti: 118
«
Atbildēt #2 :
Oktobris 23, 2008,29:54 14:29 14 »
Ehhh puikas ... Buus man ar jaaiemeegjina tie Joomla un WP.
Peedeejais Vairo saits istaas labi arii PR4 saits neslikc.
A par raxtu ... Labs. Ceru ka buus kaadaa seerijaa kaadi praktiski padomi chainjikiem kaa gjenereet taargeteetu trafiku pa briivu un ne ar SE paliidziibu (ja taadi existee). SEO prasa laiku a gribaas visu uzreiz!
Ar cienju,
Mezavecis
Pieslēdzies
No0ne
Foruma Seniors
Dzimums:
Ieraksti: 321
«
Atbildēt #3 :
Oktobris 23, 2008,39:03 16:39 16 »
Sorry, atkal neizlasīju [vēlāk izlasīšu], noformēts ir smuki, bet gribēju piebilst,ka Joomla tiešām ir kruta manta, ja atradīšu sev investoru, tad būs viena baigi krutā lieta Latvijā uz Joomlas bāzēta
Pieslēdzies
Nauda ir tev visur apkārt.. Vajag tikai to paņemt! [c]No1
// No0ne lives 4 ever //
Aigars
VIP Lietotājs
Webmeistars
Dzimums:
No Action - No Result
«
Atbildēt #4 :
Oktobris 23, 2008,18:34 21:18 21 »
Citāta forma: Vairo on Oktobris 23, 2008,18:53 13:18 13
Pievienošu arī ko no manas pieredzes, tātad pēdējo gadu laikā, esmu apmēram nopelnijis 2000 $ tikai pārdodoot linkus no mājas lapām, un ja godīgi 80 % ir no vienas mājas lapas, kurai ir ne vairāk kā PR 4 ,
, un tās PR nemaz nav krities, ta kā arī ir jāmāk kontrolēt, ko, kā un cik var pārdot.
Labs raksts Aigar, paldies.
nu re, viens reāls piemērs
Citāta forma: Mezavecis on Oktobris 23, 2008,29:54 14:29 14
A par raxtu ... Labs. Ceru ka buus kaadaa seerijaa kaadi praktiski padomi chainjikiem kaa gjenereet taargeteetu trafiku pa briivu un ne ar SE paliidziibu (ja taadi existee). SEO prasa laiku a gribaas visu uzreiz!
Ar cienju,
Mezavecis
nebija paredzēts, bet vispār laba ideja. Tagad pat, taisot Krievijai saitu, man ir pat tāds baigais azarts izmantot tās visas iespējas, kas tur ir. Kura kuru pārspēs...
Nezinu padomāšu, bet moš man arī publicēt step by step, kā es uzbūvēju to lapu un kā cīnos par trafiku...
Pieslēdzies
interneta mārketings
|
iLive konferences
|
Admins
Baudi Dzīvi!!!
Administrator
Webmeistars
Dzimums:
Affiliate Mārketings
«
Atbildēt #5 :
Oktobris 24, 2008,42:51 01:42 01 »
Citāta forma: Mezavecis on Oktobris 23, 2008,29:54 14:29 14
Ehhh puikas ... Buus man ar jaaiemeegjina tie Joomla un WP.
Peedeejais Vairo saits istaas labi arii PR4 saits neslikc.
Ar cienju,
Mezavecis
ja tu ar MN piedāvātajiem tūļiem tiki galā, tad WP un Joomla būs pupu mizas
Pieslēdzies
Izlasi Noteikumus!
spektrs
Lēdija
Aktīvs lietotājs
Dzimums:
Ieraksti: 115
Atrasties īstajā laikā un īstajā vietā
«
Atbildēt #6 :
Novembris 22, 2008,15:12 21:15 21 »
Hm, es 2x centos pieslēgties pie Adsense, bet nekas nesanāca, cik saprotu tad mājas lpp. ir jābūt vai nu angļu val. vai arī krievu val. latviešu valodā nepatīk. Vai arī es kaut ko nepareizi darīju, bet manā gadījumā nebija "ņe otveta ņe priveta"
:-\
Pieslēdzies
www.spektrs.com
spektrs
Lēdija
Aktīvs lietotājs
Dzimums:
«
Atbildēt #7 :
Novembris 22, 2008,25:00 21:25 21 »
"Ar statisku mājas lapu, kas pārkrāmēta ar informāciju vairs ļoti daudz nopelnīt nevarēs. Bet atkārtoju, es runāju par Patiešām Lielām Peļņas Iespējām ar Mājas lapu! Iesākumam pelnīt var pat ar vienu mājas lapu vai blogu, kurā ir tikai 5-10 raksti. Niche marketingā tas nav nekāds brīnums."
Es neizpratu šo domu, vai tas nozīmē, ka mājas lpp. nevajadzētu likt statistikas? Piem: TOP LV un citas, neiebraucu... :( Vai arī augta statistika, bet informācijas par daudz. Es nezinu man mūžīgi sūdzās, ka par maz informācijas.
Nezinu, esmu piedāvājusi, kā Tu saki: lasītājiem pievienoties žurnāla veidošanā, bet līdz šim esmu saņemusi vai nu klusumu, vai arī informācijas vietā, savu mājas lapu reklāmas. Kādā veidā dot iespēju lasītājiem pašiem veidot, kaut ko...nav sajēgas...
Pieslēdzies
www.spektrs.com
Aigars
VIP Lietotājs
Webmeistars
Dzimums:
No Action - No Result
«
Atbildēt #8 :
Novembris 22, 2008,28:07 22:28 22 »
stop, stop, stop...
nejauc Statiska ar Statistika!
Ar statiska biju domājis informatīvu mājas lapu. Tātad tai jābūt aktīvai, ar lielām iespējām lietotājiem. Visa pasaule virzās uz to, ka lietotājs pats veido saturu mājas lapās. Vairs neviens vienkārši mājas lapas nelasa, ir jābūt aktivitātei, pievienotām vērtībām, atgriezeniskai saitei. Tas ir forumi, lietotaju blogi, aptaujas, konkursi, komentāri utt. utt. Jādod iespēja lietotājam pašrealizēties un tad ar mājas lapas trafiku vajadzētu būt pamatā o.k.
Pieslēdzies
interneta mārketings
|
iLive konferences
|
spektrs
Lēdija
Aktīvs lietotājs
Dzimums:
«
Atbildēt #9 :
Novembris 23, 2008,22:37 19:22 19 »
Ui, 2 burtiņi un mana visu būtību. :D Tas laikam tāpēc, ka pēdējā laikā esmu sākusi dikti piedomāt par trafika, statistikas pacelšanas metodēm.
Nja, viela pārdomām, man jau PR speciālists par to teica vasarā, bet es kaut kā biju noraustījusies vai to darīt ,vai būtu vērts to atkal iesākt no jauna , negatīvās pieredzes dēļ. Tagad redzu, ka PR spečukam atkal kārtējā taisnība 1 : 0 viņa labā. Ah, skatos jāatgriežas pie pievienotām vērtībām.
sākšu par to domāt... Iemesls pasūtīt jaunu forumu...ah
Paldies PR, paldies Tev!
Pieslēdzies
www.spektrs.com
Aigars
VIP Lietotājs
Webmeistars
Dzimums:
No Action - No Result
«
Atbildēt #10 :
Novembris 23, 2008,34:50 20:34 20 »
Latvijā ir PR speciālisti? ;D
Pieslēdzies
interneta mārketings
|
iLive konferences
|
spektrs
Lēdija
Aktīvs lietotājs
Dzimums:
«
Atbildēt #11 :
Novembris 24, 2008,01:27 20:01 20 »
Nezinu kā tas ir Latvijas mērogā un cik viņu daudz ir, bet Rīgā ir viens un man ar viņu pilnīgi pietiek.
Pieslēdzies
www.spektrs.com
Admins
Baudi Dzīvi!!!
Administrator
Webmeistars
Dzimums:
Affiliate Mārketings
«
Atbildēt #12 :
Novembris 24, 2008,21:37 21:21 21 »
Citāts
Ui, 2 burtiņi un mana visu būtību. Tas laikam tāpēc, ka pēdējā laikā esmu sākusi dikti piedomāt par trafika, statistikas pacelšanas metodēm.
Nja, viela pārdomām, man jau PR speciālists par to teica vasarā, bet es kaut kā biju noraustījusies vai to darīt ,vai būtu vērts to atkal iesākt no jauna , negatīvās pieredzes dēļ. Tagad redzu, ka PR spečukam atkal kārtējā taisnība 1 : 0 viņa labā. Ah, skatos jāatgriežas pie pievienotām vērtībām. sākšu par to domāt... Iemesls pasūtīt jaunu forumu...ah
Paldies PR, paldies Tev!
PR nav nozīmes, ir mājas lapas ar PR5 un 0 trafiku, un ir mājas lapas ar PR 1 un ar 200 UV dienā
, protams ir savi plusi, ja tev ir PR 5 un +, bet nu tie laiki ir pagājuši, cilvēki vairāk mūsdienās studē, kas tieši aiz tā domēna slēpjās, tanī pašā linku tirgošanā vai pirkšanā, pirms ko iegādājās.
Piemēram, ja tev ir mājas lapa ar PR5 , tanī pašā laikā tev var būt tikai daži backlinki, dažkārt pat pietiek ar vienu PR5 backlinku, lai tev pašam PR 5 parādītos, vismaz tas no mans personīgās pieredzes, ( bieži gan tā nenotiks) jocīgi spocīgi, bet taisnība.
Svarīgāk, kas aiz tās domēnas slēpjās, gan kvalitātes ziņā, gan daudzuma, un trafiks jau pats runās
Pieslēdzies
Izlasi Noteikumus!
Aigars
VIP Lietotājs
Webmeistars
Dzimums:
No Action - No Result
«
Atbildēt #13 :
Novembris 24, 2008,39:16 21:39 21 »
Vairo, manuprāt, spektrs bija domājis PR kā Public Relations speciālistu, vismaz es tā sapratu...
mums jau tam PR ir pavisam cita nozīme - Page Rank
Pieslēdzies
interneta mārketings
|
iLive konferences
|
spektrs
Lēdija
Aktīvs lietotājs
Dzimums:
«
Atbildēt #14 :
Novembris 24, 2008,42:09 22:42 22 »
:D Ej tu nost! :D es vēl ilgi smējos, kad izlasīju pēdējos 2 komentārus. Nu lūk, Jums no "pasaki čau" lpp.pravietotie vārdi, jautrību garantēju! Nu, te riktīgi panesās. Jautri! Mēs ar Tevi Aigar izrādās vienā Garā, hi-hi. Es tik tiešām runāju par Public Relation speciālistu.
Pieslēdzies
www.spektrs.com
Bizness Internetā
Pieslēdzies
Lapas: [
1
]
2
Iet uz augšu
Printēt
« iepriekšējais
nākošais »