Tātad tavā gadījumā būs ļoti vienkārši, jo domain.com Hosta panelī ir jābūt Joomla instalācijai.
1. Bet, sākumā nopērc hostu, ja tev hosts jau gatavs, tad eij uz viņju, tur tev piedāvās izvēlēties domēnu, izvēlies to kuru esi nopircis un kuru vēlies hostēt uz tā hosta. ( izvēlies to)
2. Nākošais solis, eij iekšā jaunā hosta panelī un atrodi, kaut kur ir jābūt ‘’ Free Applications’’
3. Iekš Free Applications izvēlies, Joomla kā dzinēju kuru vēlies uzinstalēt, parasti tas aizņems 15 sec – 3 min, atkarīgs no hosta.
4. Kad tas ir gatavs, eijs uz
www.tavsdomēns.com , tur tev vajadzēs aizpildīt vienu otru logu ar galveno info, admina log in, password, e-mail utt. ( Easy )
5. Kad tas gatavs, lai ieloggotos Admina panelī eij uz
www.tavsdomens.com/administrator ( ievadi savu admina info)
6. Kad esi Admina panelī, eij uz Global configuration, tur tev būs viss skaidrs, kas ko un kā.
7. Ieteiku nomainīt:
Search Engine Friendly URLs No
YesUse Apache mod_rewrite No
Yes Add suffix to URLs No
YesPirms to izvēleis Search Friendly urls, ielien FTP un galvenajā directorijā nomaini htaccess.txt pret .htaccess , tā sacī uztaisi rename.
Tālāk jau viss ir lōti vienkārši,, ko es vēl ieteiku ir, es parasti izdzēšu visus MENU pa tīro, kā arī visus default Joomla rakstus, tad atrodu template, kuru vēlētos lietot.
IR divi veidi kā uzinstalēt Template, vainu veic to manuāli caur FTP Template direktorijā, vai:
- Eij uz Extension Manager
- Templates
- Choose File
- Install
Lieta ko vajadzētu atcerēties,
NEKAD nedzēs arā Home Defaul Menu, savādāk noklāsies tev viss saits.
Viss pārējais jau tīri vienkārši un ir redzams no CP, lai taisītu jaunus Menu, Sekcijas, Arhīvus utt. To dari caur Module Manager > New >Menu>Next un tā ar visiem pārējiem moduļiem.
Atceries, ka ir ļoti daudz fīču ko vari novilkt priekš Joomlas, sākot ar drošāku url adminam, beidzot ar viss nedažādākajiem pluginiem.
Template Headeri vari nomainīt pilnīgi tāpat , ka jebkurā dzinējā, uztaisi jaunu, un uzlādē uz /templates/tavaveidne/images
Krāsas, fontus, izmērus vari mainīt caur Extentions>Template Manager>Izvēlētā Veidne>Template CSS Editor
Parasti uztaisi backup, prims kautko mēģini vai testē, ietaupīs galvas sāpes.

To tu vari atrast šeit http://extensions.joomla.org
Ja kautko esmu piemirsis, vai ir kādi jautājumi, tad prasiet šeit patās.
Paldies,